Gisteren gemist: Deschamps looft De Jong, toplanden winnen

16 november 2018, 00:30   Bijgewerkt: 15 november 2018, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 15 november.

Gudde vindt akkoord 'suboptimale oplossing' en roemt solidariteit

Eric Gudde is gedeeltelijk tevreden met het akkoord van de clubs dat donderdag op tafel is gekomen. Hoewel de harde veranderingen, zoals de afschaffing van het kunstgras of het terugdringen van het aantal clubs op het hoogste niveau, er niet doorheen kwamen, kan de technisch directeur van de KNVB leven met de uitkomsten. Zo roemt hij bijvoorbeeld de solidariteit van de clubs onderling.

Ook Deschamps steekt de loftrompet over Frenkie de Jong

Het toch al zo dikke boek van complimenten voor Frenkie de Jong heeft weer een nieuw hoofdstuk gekregen. Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, heeft namelijk in navolging van vele collega's de loftrompet gestoken over de Ajacied. "Op technisch vlak is hij geweldig", aldus de keuzeheer.

Emmen-directeur: "Mooi om binnen twee jaar op gras te spelen"

Ondanks dat FC Emmen door de veranderingen in de Eredivisie niet verplicht is om over te stappen op natuurgras, zou de club het wel mooi vinden om de stap te maken. Dat heeft directeur Wim Beekman laten weten.

Duitsland tankt vertrouwen richting duel met Oranje

Eindelijk heeft Duitsland weer eens een overtuigende zege geboekt. De ploeg van de bekritiseerde Joachim Löw kreeg donderdagavond bezoek van Rusland en die ploeg bleek het ideale medicijn voor de Duitse crisis. Al voor rust was het beslist: 3-0.

België bewijst Oranje goede dienst met simpele winst op IJsland

België heeft zoals verwacht geen fout gemaakt in de Nations League-wedstrijd tegen IJsland. Het team van Roberto Martinez trad met een zeer sterke ploeg aan en kende weinig problemen met de IJslanders. Michy Batshuayi werd met twee goals de matchwinner en hielp zijn land aan een 2-0 zege. Die winst is goed nieuws voor het Nederlands elftal.

Kroatië neemt op schitterende wijze revanche op Spanje

Het is Kroatië gelukt om revanche te nemen voor de 6-0 zeperd eerder in de Nations League-campagne. Donderdagavond won het team in Zagreb in een werkelijk geweldige wedstrijd met 3-2 van de Spanjaarden. De winnende goal viel in blessuretijd.

Icoon Rooney zwaait af bij ruime overwinning op VS

De imposante interlandcarrière van Wayne Rooney behoort tot de geschiedenis. De Engelse legende zwaaide donderdag af in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten en zag zijn land met 3-0 winnen. De aanvallende middenvelder kwam niet tot scoren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen