Icoon Rooney zwaait af bij ruime overwinning op VS

15 november 2018, 23:03   Bijgewerkt: 15 november 2018, 23:10

De imposante interlandcarrière van Wayne Rooney behoort tot de geschiedenis. De Engelse legende zwaaide donderdag af in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten en zag zijn land met 3-0 winnen. De aanvallende middenvelder kwam niet tot scoren.

Rooney begon op de bank en zag twee jonge internationals de kar trekken in de eerste helft. Jesse Lingard nam na een klein halfuur de 1-0 voor zijn rekening en deed dat op prachtige wijze. De aanvaller stuurde op briljante wijze een volley tegen de touwen op Wembley. Dat was blijkbaar een tik voor de Verenigde Staten, want twee minuten daarna was het weer prijs. Trent Alexander-Arnold werkte een voorzet van debutant Jadon Sancho achter keeper Brad Guzan. Dat was zuur voor de keeper, aangezien hij zijn ploeg in het eerste deel van de pot nog op de been wist te houden.

In de 58ste minuut betrad Rooney onder luid applaus het veld. Zoals afgesproken droeg de spelmaker rugnummer tien en kreeg hij de aanvoerdersband om zijn arm. Een hoofdrol kon hij tijdens zijn 120ste interland (53 goals) echter niet spelen. Dat lukte Callum Wilson wel. De spits van Bournemouth vond het al een geweldige eer om opgeroepen te worden en bepaalde de eindstand op 3-0. Het was voor het eerst in twee jaar tijd dat er weer een debutant doeltreffend was voor Engeland, dat zich dankzij de winst goed kan voorbereiden op de Nations League-wedstrijd tegen Kroatië. Dat wordt gezien de ontwikkelingen van vanavond een interessante ontmoeting. Rooney zal in die wedstrijd in ieder geval geen rol spelen, de Engelsman heeft vanavond zijn laatste interland gespeeld en zal niet meer terugkeren in het nationale shirt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen