Kroatië neemt op schitterende wijze revanche op Spanje

15 november 2018, 22:51   Bijgewerkt: 15 november 2018, 23:23

Het is Kroatië gelukt om revanche te nemen voor de 6-0 zeperd eerder in de Nations League-campagne. Donderdagavond won het team in Zagreb in een werkelijk geweldige wedstrijd met 3-2 van de Spanjaarden. De winnende goal viel in blessuretijd.

Kroatië kwam twee keer op voorsprong, maar zag Spanje twee keer terugkomen. De winnende goal in blessuretijd zorgde dan ook voor grote ontlading. Kroatië was toe aan een zege, omdat de Nations League vooralsnog niet goed gaat voor het Balkanland. Het pakte pas één punt uit twee duels en scoorde nog niet. Daar kwam vandaag verandering in, toen Andrej Krameric in de 54ste minuut de 1-0 aantekende. Hij profiteerde van geschutter in de Spaanse defensie en verschalkte David De Gea.

Het bleek zeker niet de enige goal van een zeer aantrekkelijke tweede helft die als reclame voor de Nations League kan worden gezien. Twee minuten na de openingsgoal was het namelijk alweer gelijk. Daniel Ceballos zette met een hakje een soepel lopende aanval op die hij uiteindelijk zelf afrondde. Hij schoof van dichtbij binnen. Tien minuten daarna maakte Tin Jedvaj de 2-1 en weer kwam Spanje terug. Sergio Ramos schoot raak vanaf elf meter.

Zijn goal in de 76ste minuut leek de laatste treffer van de avond te worden, maar Kroatië beschikte over een lange adem. In blessuretijd zette het thuisland aan. Ramos en De Gea konden nog twee keer een winnende goal voorkomen, maar dat lukte in de 93ste minuut niet. Verdediger Jedvaj, die bij Bayer Leverkusen speelt, schoot hard en hoog raak in de rebound en zorgde voor een Kroatische revanche.

Kroatië komt daardoor op vier punten in Groep 4 van Divisie A terwijl Spanje op zes punten blijft staan. Engeland heeft net als de Kroaten vier punten. Spanje kan ondanks het verlies in ieder geval niet meer degraderen uit de groep

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen