België bewijst Oranje goede dienst met simpele winst op IJsland

België bewijst Oranje goede dienst met simpele winst op IJsland

15 november 2018 – België heeft zoals verwacht geen fout gemaakt in de Nations League-wedstrijd tegen IJsland. Het team van Roberto Martinez trad met een zeer sterke ploeg aan en kende weinig problemen met de IJslanders. Michy Batshuayi werd met twee goals de matchwinner en hielp zijn land aan een 2-0 zege. Die winst is goed nieuws voor het Nederlands elftal.Bij IJsland stond AZ-speler Albert Gudmundsson in de basis. Hij kreeg de kans om te imponeren, maar zag dat er bij België een topelftal aantrad. Onder meer Eden Hazard, Dries Mertens en Vincent Kompany stonden in de basis. Gudmundsson viel niet op; zijn meest noemenswaardige actie was de gele kaart die hij pakte in de 31ste minuut. Verder was zijn aandeel klein, iets wat niet gezegd kan worden van Michy Batshuayi. De spits, die de voorkeur genoot bij absentie van Romelu Lukaku, eiste een hoofdrol op.

Na 65 minuten voetballen zorgde de aanvaller van Valencia voor de 1-0. De credits gingen echter uit naar Eden Hazard, die de aanval met een geweldige steekbal kleur had gegeven. Tien minuten voor tijd besliste Batshuayi het treffen in Groep 2 van Divisie A door ook de 2-0 te maken. Daar had IJsland, dat nauwelijks in de buurt van Thibaut Courtois kwam, geen antwoord meer op.

België staat met drie zeges uit drie duels soeverein aan kop in de poule. IJsland staat op nul punten en heeft bovendien al vier keer gespeeld. Het doelsaldo is met -12 bovendien dramatisch te noemen. Zwitserland staat tweede in de groep met zes punten uit drie wedstrijden.

Belang Oranje
De winst van België is ook goed nieuws voor Oranje. Door de zege kan IJsland definitief niet meer voorbij aan Nederland op de ranglijst van het toernooi.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019