Veelbesproken KV Mechelen gaat ethische code invoeren

15 november 2018, 21:42

KV Mechelen speelde een prominente rol in het fraudedossier van het Belgische voetbal en wil schoon schip maken. Onlangs stapte voorzitter Johan Timmermans al op als voorzitter en daar blijft het niet bij. De club gaat een ethische code invoeren om te zorgen dat de club niet meer in dubieuze praktijken terechtkomt.

Vandaag maakte de club bekend dat de ethische code ingevoerd gaat worden. "Zo'n code moet ervoor zorgen dat bestuurders de waarden van de club – verantwoordelijkheid, transparantie, eerlijkheid, respect en fair-play – in acht nemen", zegt Dieter Penninckx namens de raad van bestuur op de website van de Belgische tweedeklasser.

Elke bestuurder, speler en medewerker van de club moet een handtekening zetten onder de code. "Zo krijgt iedereen een duidelijk kader voor wat kan en wat niet. Belangenconflicten kunnen zo vermeden worden. Enkel het belang van de club telt", zegt Penninckx. "We willen een duidelijk signaal geven: de hele club, van bestuurder, speler tot medewerker, dient zich deze ethische code eigen te maken. In alles wat je doet in naam van KV Mechelen moet duidelijk zijn wat de ethische spelregels zijn. Elke dag opnieuw. Want niemand is groter dan de club zelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen