Roda en MVV vragen fans om normaal gedrag rondom derby

Roda en MVV vragen fans om normaal gedrag rondom derby

15 november 2018 – De derby tussen Roda JC en MVV Maastricht is altijd beladen, zo bleek ook vorig seizoen in de play-offs. Toen liep het uit de hand in Maastricht en daar zitten beide clubs zondagmiddag uiteraard niet op te wachten. Daarom vragen ze de fans om zich te gedragen.In een gezamenlijk statement laten beide clubs van zich horen. Zowel Roda als MVV vraagt de fans om vrijdagavond niet over de schreef te gaan. "Derby's zijn de mooiste wedstrijden voor spelers om te spelen én voor supporters om bij te wonen", zegt algemeen directeur Harm van Veldhoven van Roda JC. "Fanatisme, sfeer en spanning vieren tijdens deze dagen hoogtij. Laten we dat positieve, fanatieke gevoel erin houden. Maar wel binnen de grenzen van het toelaatbare."

Paul Penders, algemeen directeur van MVV, sluit zich daar bij aan. "Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer", zegt hij. "Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie. Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan."

Zondagmiddag kijken beide clubs uit Limburg elkaar om 12.15 uur in de ogen in Maastricht. Roda staat met 21 punten momenteel zevende, terwijl MVV met 16 punten de veertiende positie in handen heeft.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019