ADO-directeur Manders: "De druk is nu wat van de ketel"

15 november 2018, 17:26

Bij monde van Mattijs Manders heeft ADO Den Haag gereageerd op de besluitvorming in de Eredivisie. De algemeen directeur is blij dat het moeizame proces achter de rug is en hoopt ondanks dat het nu niet nodig is, op termijn terug te keren naar natuurgras.

Dat er nu een punt achter de onderhandelingen staat, vindt Manders positief. "Het was een lang en moeizaam proces", laat hij optekenen op de clubwebsite. "Precies een jaar geleden was de eerste vergadering van Vennoten, met deze onderwerpen op de agenda. En omdat alle clubs naast de belangen van de Eredivisie ook hun eigen belang te verdedigen hebben, duurde het allemaal vrij lang."

De Eredivisie-clubs hoeven niet per se over te stappen op natuurgras, tot opluchting van Manders. "De druk is nu wat van de ketel. Wij blijven voornemens om op termijn naar natuurgras terug te keren. Zeker omdat de vijf procent bonus voor ADO Den Haag een substantiële bijdrage is", weet Manders. "Maar we kunnen nu de tijd nemen om de noodzakelijke beslissingen te nemen. Geen afstel dus, maar wel ruimte op de tijdlijn. Dat geeft wat meer rust. En dat geldt ook voor het aantal deelnemers in de Eredivisie. Er was een rapport dat aantoonde dat een Eredivisie met 16 clubs meer rendement zou opleveren, maar al snel in het afgelopen vergaderjaar bleek het afscheid nemen van twee clubs onhaalbaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen