Ricksen bijna overleden als gevolg van persoonsverwisseling

15 november 2018, 15:28

Fernando Ricksen is twee weken geleden bijna overleden. De oud-voetballer, die lijdt aan de spierziekte ALS, werd bijna slachtoffer van een enorme blunder in het ziekenhuis. "Fernando werd door een Schotse verpleegster aangezien voor ene Peter en plat op zijn rug gelegd. Hij heeft moeten vechten voor zijn leven", zegt zijn biograaf Vincent de Vries tegen het Algemeen Dagblad.

Ricksen kwam begin oktober in het ziekenhuis terecht. Op weg naar een meet & greet bij Glasgow Rangers klapte hij in elkaar. Hij ging hard achteruit en artsen gaven hem bijna op. Maar volgens De Vries knapte Ricksen snel op. Twee weken geleden gingen het bijna alsnog fout. "Niet eens door de ziekte, maar door een persoonsverwisseling", aldus De Vries tegen het AD.

"Fernando kan niet meer praten en niets meer bewegen, alleen zijn ogen. Daarmee bestuurt hij een spraakcomputer. Naast zijn bed hangt een briefje waarop staat dat die computer niet mag worden afgepakt. Er staat ook op dat hij niet plat mag worden gelegd", vertelt de auteur. Maar de verpleegster deed juist het tegenovergestelde. "Met de mededeling dat Peter nu wel lang genoeg op zijn computer had gezeten en lekker moest gaan slapen zodat hij de volgende morgen weer gezond wakker zou worden. Ze zag hem aan voor iemand anders. Fernando mag helemaal niet plat liggen, zijn longen worden drie keer per dag leeggepompt."

Een dag later hoorde De Vries het bizarre verhaal. "Hij vertelde via zijn spraakcomputer: 'Ik was bijna dood vannacht, twee uur lang een doodsstrijd geleverd. Als de nachtzuster niet toevallig even was gekomen, was ik er niet meer geweest'. Ze moesten hem reanimeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen