Kortrijk zet voormalig VVV-manager De Boeck aan de kant

Kortrijk zet voormalig VVV-manager De Boeck aan de kant

15 november 2018 – KV Kortrijk heeft donderdagmiddag definitief afscheid genomen van trainer Glen de Boeck. De oefenmeester speelde eerder op de dag nog gelijk in een oefenwedstrijd tegen FC Antwerp (1-1), maar na dat treffen kreeg de voormalig trainer van VVV-Venlo te horen dat hij per direct moet vertrekken. Naar verluidt wordt Yves Vanderhaeghe diens opvolger.Op de officiële kanalen laat de club weten te breken met De Boeck, die vorig seizoen nog de redder was van de club en het hoofd overeind hield in de Jupiler Pro League. Hij nam het stokje destijds over van Yannis Anastasiou, die met Kortrijk op de laatste plaats stond. Vervolgens haalde de Belg nog de zevende plaats én halve finale van de beker.

Na de afgelopen maanden ging het echter een stuk minder in het nieuwe seizoen. Eerst was er onvrede over het feit dat er te weinig spelers waren in de voorbereiding, vervolgens kwam er onrust rondom assistent-coach Lorenzo Staelens die moest vertrekken en werd er lang onderhandeld over een nieuw contract. Omdat ook de resultaten met de twaalfde plaats tegenvielen, valt het doek voor De Boeck.

Diverse media weten dat Vanderhaeghe, een oude bekende van de club, de opvolger wordt van De Boeck. Officieel is zijn komst echter nog niet bevestigd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019