Wijnaldum: "We zijn met elkaar bezig, er zijn minder groepjes"

15 november 2018, 14:10

Georginio Wijnaldum vergelijkt de huidige sfeer binnen het Nederlands elftal met die van het WK in Brazilië. Dat staat in contrast met de periode daartussen. "Als je geen resultaten haalt, is de sfeer automatisch minder in een team. Niet zozeer tussen spelers, maar het gevoel was anders. Nu is dat heel goed", aldus Wijnaldum op de persconferentie van donderdag.

"De kloof is minder groot", zei de middenvelder. "We zijn met elkaar bezig, er zijn minder groepjes. Ik denk dat dat het grote verschil is." Ook Wijnaldum zelf speelt onder Ronald Koeman aanzienlijk beter in het Nederlands elftal. "Spelers maken het ook makkelijker voor me. Iedereen presteert, als team doen we het goed. Met elkaar zijn we nu closer. Ik denk dat het ook komt omdat we allemaal van dezelfde generatie zijn."

Na twee gemiste eindtoernooien, heerst er nu eindelijk rust rondom de vice-wereldkampioen van 2010. "We hebben daar zelf voor gezorgd door onze resultaten en de manier waarop we voetballen. We zijn ons er ook van bewust dat het zo kan omslaan. We trainen hard, en proberen het met z'n allen zo goed mogelijk te doen om het rustig te houden."

Oranje ervoer twee maanden geleden tegen Frankrijk dat het meekon met de beste ploegen ter wereld. Ondanks een goed optreden, heerste er teleurstelling. "We hebben daar goed gevoetbald, we waren de betere partij. Als je kansloos verliest, kijk je anders tegen zo'n wedstrijd aan."

Lees ook: Koeman: "Je ziet dat de groep enorm naar elkaar toegroeit"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen