Koeman kiest voor 'complete' Tete, ondanks dat hij weinig speelt

15 november 2018, 14:00   Bijgewerkt: 15 november 2018, 14:11

Ronald Koeman heeft voor Kenny Tete een speciale plek vrijgemaakt in zijn selectie. Hoewel de rechtsachter amper aan spelen toekomt bij zijn club Olympique Lyon, een van de dingen die de bondscoach van Oranje zwaar laat meewegen in zijn selectieprocedure, wordt hij telkens opgeroepen. "Ik vind hem de meest complete rechtsback in de selectie, want ook verdedigend is hij erg sterk."

Dat vertelde Koeman tijdens de persconferentie. "Ik vind hem dusdanig belangrijk dat ik hem tóch iedere keer selecteer", legde de keuzeheer uit. "Natuurlijk heeft hij niet de regelmaat gehad van het spelen van wedstrijden, hij is namelijk ook geblesseerd geweest. Maar ik zie hem op de training en dat is voor mij voldoende om hem te selecteren."

Met Hans Hateboer, Denzel Dumfries, Daryl Jamaat (op dit moment geblesseerd) is de concurrentie groot, toch gaat de voorkeur van Koeman in principe uit naar Tete. "In Oranje ben ik zeer tevreden over hem. Tegen Frankrijk gaf hij de assist waar de 1-1 uitkwam. Bij Lyon moet hij natuurlijk wel meer gaan spelen", erkende Koeman. Vooralsnog heeft de oud-Ajacied echter wel een speciale plek onder Koeman.

Lees ook: Koeman: "Je ziet dat de groep enorm naar elkaar toegroeit"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen