Koeman: "Je ziet dat de groep enorm naar elkaar toegroeit"

Koeman: "Je ziet dat de groep enorm naar elkaar toegroeit"

15 november 2018 – Het groepsproces binnen het Nederlands verloopt uitstekend, zo schetste Ronald Koeman donderdag op de persconferentie in aanloop naar het duel naar Frankrijk. "Je ziet dat de groep enorm naar elkaar toegroeit", zei de bondscoach."Ze hebben een appgroep. Ook als er geen interlands zijn, hebben ze contact met elkaar. De spelers volgen elkaar, waardoor je als team sterker wordt. Daardoor ga je beter presteren", vertelde Koeman, die zelf niet in de groepsapp zit. Met een lach: "Dan zullen de appjes misschien ook anders worden, ze moeten ook iets met elkaar hebben."

Oranje kreeg twee maanden geleden in Parijs de bevestiging dat het kan wedijveren met de beste ploegen van de wereld. "Misschien wordt het morgen (vrijdag, red.) moeilijker. Frankrijk speelt heel compact. Dat is een van hun grootste kwaliteiten. Individueel hebben zij een paar spelers met geweldige kwaliteiten. Wij willen graag domineren, maar anderzijds is de counter van Frankrijk levensgevaarlijk."

Koeman beschikt over een geheel fitte selectie. "Iedereen is klaar voor twee keer negentig minuten, maar je weet niet wat gebeurt richting de volgende wedstrijd (Duitsland, red.). Gisterochtend hebben we een partij gespeeld waar de basis van morgen verloor van de wisselspelers. Dat geeft aan dat er best wel concurrentie is. Het is aan mij om te bepalen wat het beste elftal is voor morgen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019