Spoorboekje: Jong Oranje én Oranje komen in actie

Spoorboekje: Jong Oranje én Oranje komen in actie

16 november 2018 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 16 november.
Wedstrijden

Jong Duitsland - Jong Oranje (20.00 uur)
De voorbereiding op een nieuwe EK-kwalificatiecyclus begint vandaag voor Jong Oranje. In Offenbach treft de ploeg van Erwin van de Looi de leeftijdsgenoten van Duitsland. Van de Looi selecteerde negen debutanten, en die zal hij vanavond ook aan het werk willen zien.

Nederland - Frankrijk (20.45 uur)
Zet de opmars van Oranje door tegen Frankrijk? De zege op Duitsland in de Nations League smaakt zeker naar meer. Winnen van de wereldkampioen en Nederland handhaaft zich in Divisie A. Dat zou zelfs betekenen dat het Nederlands elftal zich nog kan plaatsen voor de finaleronde. Twee maanden geleden in Parijs verkocht Nederland z'n huid duur aan Les Bleus. Wat is er vanavond in Rotterdam mogelijk?

Wales - Denemarken (20.45)
In een rechtstreeks duel spelen Wales en Denemarken voor promotie naar Divisie A van de Nations League. Ryan Giggs' elftal moet winnen, omdat het voor de thuisploeg de laatste wedstrijd is. Denemarken komt maandag nog in actie tegen Ierland. Het verschil tussen Wales en Denemarken in groep 4 is twee punten. De Scandinaviërs mogen dus niet verliezen.

Marokko - Kameroen (20.00 uur)
In Groep B van de Afrika Cup-kwalificatie maken Marokko en Kameroen vooralsnog de dienst uit. Dat is in een groep met Malawi en de Comoren uiteraard geen grote verrassing. Kameroen voert met acht punten uit vier duels de lijst aan, Marokko heeft een punt minder en staat tweede. Er wordt vanavond dus gespeeld om de koppositie in de groep, al is die meer voor de eer. De eerste twee ploegen van de groep plaatsen zich namelijk automatisch voor het Afrikaanse toernooi. 

Voetbal op tv

19.50 uur: Marokko - Kameroen, FOX Sports 4 - live verslag van kwalificatieduel Afrika Cup
20.00 uur: Jong Duitsland - Jong Oranje, FOX Sports 1 - live verslag van oefenduel
20.45 uur: Wales - Denemarken, Ziggo Sport, live verslag van het Nations League-duel
20.45 uur: Nederland - Frankrijk, NPO 1, live verslag van het Nations League-duel
20.50 uur: Brazilië - Uruguay, FOX Sports 6 - live verslag van oefeninterland
00.50 uur: Argentinië - Mexico, FOX Sports 4 - live verslag van oefeninterland

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019