De Ligt: "Bij 2-0 of 3-0 begint nonchalance er beetje in te sluipen"

15 november 2018, 09:39

Matthijs de Ligt sprak na Excelsior (1-7) uit een prikkel te missen in de Eredivisie, een dag later stapte bondscoach Ronald Koeman op hem af. "Hij vertelde me dat hij wist hoe lastig het is om dit soort wedstrijden te spelen", zegt de aanvoerder van Ajax.

"Voor mij is het niet per se lastig, want het is gewoon een wedstrijd die je weer moet winnen. De focus is hetzelfde", aldus De Ligt in Trouw. "Alleen, als het 2-0 of 3-0 staat, dan weet je: deze gaan we nooit meer verliezen. Dan begint de nonchalance er een beetje in te sluipen. Dat gevoel is moeilijk uit te zetten."

Excelsior of Frankrijk, de voorbereiding van De Ligt blijft hetzelfde. "Van Giroud weet ik wat voor type spits hij is. Zoiets leer je ook. Je leert spitsen langzaam een beetje te ontleden. Hoe ze bewegen, hoe ze lopen en hoe ze kunnen scoren. Die bagage neem je mee naar de volgende wedstrijd."

Het zijn de duels in de Champions League en met Oranje die de Ajacied beter maken. "Ik weet steeds beter positie te kiezen en ben ook wat rustiger geworden op het veld. Vorig seizoen had ik rond deze tijd al vijf gele kaarten, nu pas één. Dat zegt wel iets over mijn manier van spelen nu. Als jonge jongen wil je er altijd in kleunen en volle bak gaan, waardoor je soms te laat komt en een overtreding maakt. Nu schat ik situaties beter in. Mede door mijn ervaring, natuurlijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen