Koeman blij met positieve ontwikkeling rondom Nederlands elftal

Koeman blij met positieve ontwikkeling rondom Nederlands elftal

15 november 2018 – Ronald Koeman is blij met alle positieve ontwikkelingen bij het Nederlands elftal. De stemming rondom Oranje is de laatste maanden omgeslagen en dat vindt de oefenmeester ook een gevolg van de houding van de spelers. "Niet alleen het publiek en de fans gaan weer wat leuker naar Nederland, maar ook de spelers", legt de keuzheer uit."Dat komt ook met hoe de spelers er mee omgaan. We hebben weinig tot geen afzeggingen, iedereen wil er graag bij zijn. Er komt een groot toernooi aan, daar doet men alles voor", aldus Koeman tegenover Radio 538. "Of dit een gouden generatie is? Dat is nog afwachten. Maar we krijgen wel een aantal grote talenten bij Ajax en PSV door, die Champions League spelen."

Met een 3-0 overwinning op Duitsland staat Oranje momenteel op de tweede plaats in de Nations League en heeft het een grote stap gezet om groepshoofd te worden bij de EK-loting. Daarbij moet het bij de eerste tien landen zitten van de Nations League (momenteen achtste). "Dat geeft vertrouwen, maar we willen graag meer. Al beseffen we dat het heel moeilijk is", vindt Koeman, die goede dingen ziet. "Ik denk dat het Nederlands elftal meer een team is dan een aantal jaar geleden."

Nations League
Ook ging de bondscoach in op de mogelijkheid om via de Nations League een EK-ticket te winnen. "De vier groepswinnaars gaan in juni 2019 de halve finales en finale spelen, voor wie de winnaar wordt in elke divisie. Daar staat een aardig geldbedrag voor, maar dat betekent niet dat je EK-gekwalificeerd bent." Dat is onjuist: er worden wel vier tickets verdeeld, maar dan als een soort herkansing.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021