"Eredivisie zouden we moeten uitbreiden naar twintig clubs"

15 november 2018, 08:49

In plaat van inkrimpen, moet de Eredivisie uitbreiden. Dat stelt Sparta-voorzitter Rob Westerhof. De Eredivisie stemt vandaag (donderdag) over de veranderagenda, die onder ander gaat over de competitieopzet. Veel blijft waarschijnlijk bij het oude, ook het aantal clubs op het hoogste niveau.

Om het Nederlandse voetbal naar een hoger plan te tillen, is bijvoorbeeld onderzocht om de Eredivisie terug te brengen van achttien naar zestien clubs. Echter lijkt van inkrimping geen sprake. Wat Westerhof betreft had het aantal clubs juist uit moeten breiden. "Als het aan mij ligt, gingen we zelfs nog een stapje verder", zegt de preses in De Telegraaf. "En zouden we de Eredivisie uit moeten breiden naar twintig clubs net zoals in bijvoorbeeld Engeland en Spanje is gebeurd."

Volgens Westerhof is dat goed voor het Nederlandse voetbal. "Als je extra kansen geeft aan clubs om op het hoogste niveau te spelen, dan wordt het voor die clubs bijvoorbeeld ook gemakkelijker om de jeugdopleiding op niveau te houden. Dat heeft absoluut meerwaarde, als je ziet hoeveel internationals een club als Sparta de afgelopen jaren heeft opgeleid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen