NEC spreekt vertrouwen uit in staf en spelersgroep

15 november 2018, 07:52

NEC heeft hardop zijn vertrouwen uitgesproken in trainer Jack de Gier, diens assistenten en de spelersgroep. Ondanks dat er de laatste duels met forse cijfers verloren werd (0-4 van Jong Ajax en 1-5 van TOP Oss) staat de coach niet ter discussie. "Wij hebben alle vertrouwen in deze technische staf en de selectie. Posities staan niet ter discussie."

Dat stelt technisch directeur Remco Oversier tegenover De Gelderlander. Zorgen zijn er overigens wél. "Dat niemand tevreden is met de huidige resultaten, staat buiten kijf. Het is logisch dat men zich zorgen maakt, dat hoort bij een club met de ambities van NEC", legt hij uit. "We hebben nog zes wedstrijden tot de winterstop. We blijven daarbij elke dag kritisch naar de resultaten en ontwikkelingen van onderdelen in ons bedrijf kijken."

In de winterstop gaat hij binnen NEC 'breed evalueren', maar tot die tijd staat er niets groots te gebeuren als het gaat om de posities binnen de club. Afgelopen zomer werd trainer Pepijn Lijnders nog de laan uitgestuurd in Nijmegen, waar nu ook de kritiek op De Gier ietwat begint op te borrelen. Oversier: "Als je bij een club zit met ambities zoals NEC en het loopt niet, dan gaan er panelen schuiven. Daar raken we niet van in de war. We zijn wel uiterst scherp met elkaar aan de slag om het tij te keren."

Mentor

Of er nog een ervaren mentor wordt toegevoegd aan de technisch staf, zoals eerder werd gemeld, is onbekend. NEC haalde deze zomer - met hulp van investeerders - liefst veertien nieuwe spelers naar Nijmegen. De club presteert tot nu toe ondermaats, waardoor niet alleen De Gier, maar ook technisch directeur Remco Oversier onder druk staat. Volgens De Gelderlander zijn er twijfels over de capaciteiten van Oversier nu voor het tweede jaar op rij de versterkingen tegenvallen. Na dertien duels staat de club op de achtste plaats met 21 punten in de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen