Wiegman achteraf blij met verlies tegen Noorwegen

13 november 2018, 21:29

Sarina Wiegman kon haar geluk niet op over de kwalificatie van de Oranje Leeuwinnen voor het WK in Frankrijk komende zomer. De coach van de dames was na het gelijkspel in Zwitserland (1-1), wat genoeg was voor het bereiken van het hoofdtoernooi, zichtbaar emotioneel en denkt dat haar ploeg de laatste maanden heel veel heeft geleerd. "Achteraf is de nederlaag in de poule tegen Noorwegen de beste leerschool geweest die we konden krijgen", vertelde ze.

Tegenover Veronica Inside ging ze in op de kwalificatie, die uiteindelijk via de play-offs ten koste van Denemarken en dus Zwitserland tot stand kwam. "Ik ben zo ongelooflijk blij, dat is met geen pen te beschrijven. Dit wil je zó graag", glimlachte ze. Ondanks een 3-0 voorsprong opgebouwd in Utrecht, maakte haar ploeg het onnodig moeilijk door een oliedomme rode kaart voor Anouk Dekker.

"Je bereidt alle scenario's voor, ook deze, maar je houdt er geen rekening mee dat het daadwerkelijk gebeurt", analyseerde de coach, die Jill Roord naar de kant haalde en Merel van Dongen inbracht bij Nederland dames. "We hebben ook vandaag (dinsdag, red.) weer goed gereageerd op een tegenslag. We hebben het prima gedaan met tien. We kregen zelfs de betere kansen en zij creëerden niets."

Olympische Spelen

Toch zat Wiegman na de 0-1 van Vivianne Miedema pas rustig op de bank en kon de blik ook daadwerkelijk op Frankrijk én op daarna. "Het EK was al overweldigend, maar het WK is nog groter; het grootste vrouwensportevenement van de wereld", aldus Wiegman, die ook al stiekem droomt van de Olympische Spelen. "We willen er zo goed mogelijk presteren en kunnen ons daar ook plaatsen voor de Olympische Spelen." 

Een plek voor de spelen kan overigens ook verdiend worden zonder het toernooi te winnen of zelfs de (halve) finale te halen. Als Nederland bij de beste drie Europese landen komt, gaat het in 2020 naar Tokio. Als er meerere landen even ver komen, moet er nog een kwalificatietoernooi worden gespeeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen