Real Madrid stelt Solari aan als hoofdcoach tot 2021

Real Madrid stelt Solari aan als hoofdcoach tot 2021

13 november 2018 – Real Madrid heeft Santiago Solari aangesteld als de definitieve opvolger van Julen Lopetegui. De coach die de afgelopen duels interim-trainer was van De Koninklijke heeft het vertrouwen gekregen van het bestuur en tekent een contract tot en met de zomer van 2021 in de Spaanse hoofdstad. Daarmee halen onder andere België (met Roberto Martínez) en Tottenham Hotspur (met Mauricio Pochettino) opgelucht adem.Beide coaches waren, samen met onder anderen Antonio Conte en José Mourinho naar verluidt in beeld als opvolger van Lopetegui. De keuzeheer, die deze zomer na een grote soap nog werd aangesteld als opvolger van Zinedine Zidane en zo het WK in Rusland misliep met Spanje, werd ontslagen na een zeer teleurstellende start. De 5-1 nederlaag bij FC Barcelona deed de emmer overlopen en zorgde voor het ontslag. Solari werd eerst op interim-basis aangesteld.

Afgelopen zomer was Solari ook al in beeld bij de Madrilenen. Destijds kreeg Lopetegui dus de voorkeur, boven de man die trainer was van het B-team, Castilla. De geruchten gingen al de ronde, omdat de club nog geen nieuwe trainer had ingeschreven, terwijl dat op korte termijn wel moest volgens de regels van La Liga. Met het contract voor 2,5 jaar spreekt Real Madrid flink vertrouwen uit de in trainer, die uitstekend is begonnen.

In de eerste vier duels (Melilla, Real Valladolid, Viktoria Plzen en Celta Vigo) scoorde zijn ploeg vijftien keer, kreeg het slechts twee tegengoals en pakte zijn ploeg logischerwijs twaalf punten. Door de goede seizoensstart is de achterstand op koploper FC Barcelona alweer geslonken tot vier punten. De Argentijn speelde in het verleden, naast onder meer River Plate, Atlético Madrid en Internazionale, ook voor De Koninklijke

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019