Hekkensluiter Chievo vindt in Di Carlo derde coach van dit seizoen

13 november 2018, 17:57

Chievo heeft in Domenico Di Carlo alweer de derde hoofdtrainer van dit seizoen te pakken. De coach is de opvolger van Giampiero Ventura, die dinsdag eerder op de dag 'in goed overleg' na vier duels (waarvan drie nederlagen) alweer vertrok. De voormalig bondscoach nam eerder dit seizoen het stokje nog over van de ontslagen Lorenzo D'Anna.

Dat meldt de club via de officiële kanalen. Claudio Valigi wordt diens assistent en Lorenzo Riela en Martino Sofia de overige stafleden. Het wordt een zeer zwaar karwei voor Di Carlo, die eerder met de club in 2011 nog wel degradatie voorkwam uit een eveneens moeilijke positie. Dat lukte hem vervolgens zowel bij Livorno als ook Cesena niet in de Serie A: met beide clubs degradeerde de trainer.

Chievo heeft na twaalf duels nog nul punten, omdat het eerder dit seizoen een forse puntenaftrek kreeg. De Vliegende Ezels rommelden tussen 2014 en 2017 met hun financiële cijfers. Chievo zou de financiële positie gunstiger hebben doen voorkomen dan het in werkelijkheid was. Hiermee voorkwam de club dat de de licentie voor de Serie A werd afgenomen. Naast de puntenstraf moest Chievo ook een boete van 200.000 euro betalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen