Wiegman verandert amper en brengt Roord als vervanger Groenen

13 november 2018, 17:32   Bijgewerkt: 13 november 2018, 18:30

De Oranje Leeuwinnen beginnen dinsdagavond in de verwachte opstelling op bezoek bij Zwitserland, waar de return in de finale van de play-offs wordt gespeeld. Alleen de in het heenduel geblesseerd geraakte Jackie Groenen kan niet beginnen, zij wordt - zoals verwacht - vervangen door Jill Roord. Verder heeft bondscoach Sarina Wiegman voor dezelfde opstelling gekozen als in Utrecht, waar het vrijdag 3-0 voor Oranje werd.

Dat betekent dat Vivianne Miedema weer de voorkeur krijgt boven Lineth Beerensteyn in de punt van de aanval. Zij wordt geflankeerd door Lieke Martens en Shanice van de Sanden. Ook captain Sherida Spitse begint in de opstelling en krijgt daarom haar 155ste interland, waarmee ze er nog slechts één minder heeft dan recordhoudster Annemieke Kiesel-Griffioen.

Ook achterin zijn verder geen wijzigingen, waardoor Dominique Bloodworth wederom de vervanger is van de geblesseerde Stefanie van der Gragt. De Leeuwinnen verdedigen in Schaffhausen een 3-0 voorsprong, die afgelopen vrijdag werd gepakt. Als het lukt om in Zwitserland stand te houden, dan plaatst Nederland dames zich alsnog voor het WK in Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen