Zwolle voerde oriënterende gesprekken met partij in Qatar

13 november 2018, 15:54   Bijgewerkt: 13 november 2018, 17:37

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser heeft gesprekken gevoerd met Aspire en Al-Gharafa, de club van Wesley Sneijder. In een overleg werd gekeken of er in de toekomst een samenwerking inzit tussen de drie partijen. Bijvoorbeeld over een verkoop van een deel van de aandelen van de club uit Overijssel. "Daar zijn wij op dit moment met vier partijen over in gesprek geweest. Qatar zou nummer vijf kunnen zijn", aldus Visser.

Dat vertelt hij op de clubsite. "Het streven is om twee, hooguit drie partijen aan ons te binden, die niet meer dan tien procent van onze aandelen kunnen kopen", verzekert hij. Bang voor een overname hoeven fans dus zeker niet te zijn. "PEC Zwolle is en blijft eigendom van de Stichting PEC Zwolle. De stichting zal te allen tijde minimaal zestig procent van de aandelen in het bezit houden en blijft daardoor een controlerend meerderheidsbelang behouden in de club."

De oriënterende gesprekken hebben plaats gevonden om te kijken of er een samenwerking mogelijk is. Aspire is een niet alleen in Qatar, maar wereldwijd goed aangeschreven opleidingscentrum. Technisch directeur Gerard Nijkamp was namens Zwolle eveneens aanwezig bij de gesprekken. "Een clubbestuurder laat zich niet leiden door sportieve resultaten. Dat doet een belegger ook niet. Die kijkt naar de middellange termijn", aldus Visser over de mogelijke verkoop.

Sportieve resultaten

Verder ging Visser op de clubsite ook in op de tegenvallende sportieve resultaten van PEC Zwolle momenteel. "Een weg met hobbels en gaten, waarin we op dit moment vol tegen de gure herfstwind in op de pedalen staan", vergelijkt Visser, die trainer John van 't Schip steunt. "In mijn ogen is het niet fair om alleen te kijken naar de prestaties van het afgelopen jaar. In de eerste seizoenshelft van vorig seizoen was het hosanna en ook toen stond dezelfde trainer voor de groep. Bovendien zijn wij aan het begin van dit seizoen en in de loop daarvan veel jaren aan ervaring binnen de lijnen, voorgoed dan wel tijdelijk, kwijtgeraakt."

Dan doelt hij onder meer op de geblesseerde Diederik Boer en Bram van Polen, vertrokken Ryan Thomas, Philippe Sandler, Younes Mokthar en Mustafa Saymak en de noodgedwongen gestopte Dirk Marcellis. Visser: Het zijn zaken die kunnen voorkomen in de voetballerij, waar je mee hebt te dealen en waar je niemand verantwoordelijk voor kunt houden, ook een trainer niet. In Zwolle zijn we nuchter, maar wel reëel." Eerder liet hij al weten dat trainer Van 't Schip in elk geval tot de winterstop het vertrouwen geniet.

Lees ook: PEC Zwolle lanceert groeiplan en gaat voor twintig miljoen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen