Kompany pleit voor BeNe-League en andere samensmeltingen

13 november 2018, 15:26

Vincent Kompany pleit voor een samensmelting van de Nederlandse en Belgische competitie. Een BeNe-League zou volgens de 32-jarige verdediger het gat met de Europese grootmachten verkleinen. In gesprek met Sporza vertelt de Rode Duivel dat de kleine landen zich moeten verenigen.

"Ik snap niet waarom landen als België en Nederland niet samengaan en een grotere competitie maken om opnieuw Europese topploegen te creëren", zegt Kompany. "Het is belachelijk dat we nu nog spreken van Anderlecht, Club Brugge en Standard, die competitief het gevoel hebben dat ze niet kunnen strijden tegen Barcelona en Real Madrid."

Klokkenluidersplatform Football Leaks meldde onlangs dat in het geheim zestien Europese grootmachten plannen maken voor een nieuwe competitie: de Super League. "Ik bekijk de toekomst van het voetbal helemaal anders. Ik vind eerst en vooral dat de competities van de kleine landen zich moeten verenigen. Zo simpel is het."

Niet alleen de Nederlandse en Belgische competitie zouden volgens Kompany in actie moeten komen. "Ook in Scandinavische landen, Oostenrijk, Zwitserland, snap ik niet waarom ze achterblijven met kleine competities, die nooit of te nimmer de macht van de grote competities zullen inhalen. Ik snap niet waarom ze zich niet samenzetten om opnieuw deftige toppers en subtoppers in Europa te brengen. Als er op dat moment een verhaal van een Super League komt, dan staan al die clubs er helemaal anders voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen