Van Hooijdonk keert als lid van kerngroep terug bij NAC

13 november 2018, 13:40   Bijgewerkt: 13 november 2018, 16:03

Pierre van Hooijdonk keert definitief terug bij NAC Breda. De hekkensluiter van de Eredivisie meldt via de officiële kanalen dat de oud-spits samen met Tim Gilissen, Mitchell van der Gaag en Cor van Rooij het tijdelijke technische hart van de club zal vormen, de kerngroep. Van Hooijdonk zal vanuit de achtergrond als onbezoldigd adviseur zich voornamelijk richten op het contact leggen en het voeren van gesprekken met spelers met betrekking tot in- en uitgaande transfers.

"Ik heb altijd gezegd dat ik graag iets voor NAC wil betekenen als mijn hulp nodig is. Het is niet mijn bedoeling om vol in de schijnwerpers te staan, maar met name op de achtergrond te opereren en mijn netwerk en kennis in te zetten om NAC verder vooruit te helpen. Het gaat hierbij niet om mij, maar om het belang van NAC. De afgelopen weken hebben we veelvuldig met elkaar gesproken en zijn we tot deze tijdelijke constructie gekomen om deze groep alle facetten van het sportieve beleid te managen", aldus Van Hooijdonk.

De oud-aanvaller liet onlangs weten dat hij bereid is om NAC te helpen. De club was sinds het vertrek van technisch directeur Hans Smulders en algemeen directeur Justin Goetzee op zoek naar nieuwe (technische) mensen. Van Hooijdonk ziet een behoorlijke uitdaging in Breda. "Dus het is belangrijk om zo snel mogelijk in beweging te komen. Iedereen moet daarin de juiste focus hebben en doen waar hij goed in is. We gaan met zijn vieren onze schouders eronder zetten."

Joost Gielen, voorzitter van de RvC, zegt dat NAC met deze oplossing het sportive beleid van de club kan waarborgen. "En we kunnen ook per direct actie ondernemen in voorbereiding op de winterse transferperiode. Het mag duidelijk zijn dat we daar gezien de huidige sportieve situatie veel belang aan hechten. Het is voor ons geweldig dat we alle aanwezige kennis en netwerk vanuit de interne organisatie kunnen koppelen aan dat van Pierre van Hooijdonk. Met vereende krachten moeten we er minimaal voor zorgen dat we ook volgend seizoen Eredivisie spelen in Breda en eveneens de ingezette koers vanuit het beleidsplan blijven continueren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen