The Times: FA denkt aan minder buitenlanders in Premier League

13 november 2018, 10:27

Het Engelse voetbal ontkomt niet aan de gevolgen van de Brexit. De Engelse voetbalbond FA zou aan een plan werken om het aantal buitenlanders in een Premier League-selectie terug te brengen van zeventien naar twaalf. Dat meldt het gerenommeerde The Times.

De Premier League-clubs worden deze week op de hoogte gebracht van de plannen van de Engelse bond. Mocht het plan doorgang vinden, dan heeft dat gevolgen voor alle clubs. Op dit moment voldoen dertien van de twintig Engelse ploegen niet aan de nieuwe eis. Tottenham Hotspur en Manchester City zijn de clubs die op dit moment op het maximum zitten van zeventien spelers die niet homegrown zijn.

Wordt het maximum teruggeschroefd, dan krijgt iedere buitenlander die een contract krijgt bij een Premier League-club een goedkeuring van zijn werkvergunning. Op dit moment krijgen enkel topspelers die niet uit de EU komen een werkvergunning. Vinden de bond en clubs geen overeenstemming, dan is het gevolg dat EU-spelers aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen als de spelers die niet uit de EU komen om een werkvergunning te verkrijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen