Kuyt positief over Oranje: "Nu al veel vastigheden"

13 november 2018, 08:57

Dirk Kuyt is positief over de ontwikkelingen bij het Nederlands elftal. De voormalig aanvaller ziet dat er nieuwe leiders zijn opgestaan bij Oranje en vindt dat er eindelijk weer een sterke ploeg begint te ontstaan.

?Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. "Wat me opvalt, is dat er nu al vastigheid te zien is. De selectie is een vaste groep aan het worden en in die groep zie ik in elke linie een leider. In het doel heeft Koeman een duidelijke keuze gemaakt voor Jasper Cillessen als eerste keeper en die straalt dat vertrouwen ook uit. De aanvoerder en leider in de verdediging is Virgil van Dijk. Voor hem staat Gini Wijnaldum en in de spits is Memphis Depay een kopstuk."

Dat werkt volgens Kuyt goed in combinatie met jonge talenten. "Om die jongens heen zijn nieuwe, frisse gezichten geplaatst die om de leiders heen de toekomst van Oranje vormen. Kijk naar Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn", stelt Kuyt, die terugdenkt aan 2004. "Toen hadden we bij Oranje ook te maken met een elftal dat weer moest worden opgebouwd. Er bleven wat spelers over die door hun status de leiders werden. Edwin van der Sar, Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooij. Om hen heen werden toen ook nieuwe jongens gezet. Het was een ploeg die later heel succesvol zou worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen