Ancelotti steunt Mourinho en uit flinke kritiek op Italiaanse fans

Ancelotti steunt Mourinho en uit flinke kritiek op Italiaanse fans

12 november 2018 – José Mourinho kreeg vorige week veel kritiek toen hij provocerend juichte in de richting van Juventus-fans na de uitoverwinning van Manchester United in de Champions League. Hij krijgt echter bijval van Napoli-coach Carlo Ancelotti. "In Italië lopen we cultureel gezien achter op andere landen. "Ancelotti werkte onder meer in Engeland, Spanje, Frankrijk en Duitsland. Nergens merkte hij naar eigen zeggen zo'n agressieve sfeer op de tribunes als in Italië. "In Italië lopen we cultureel gezien achter op andere landen. We denken dat een voetbalwedstrijd een gevecht is, terwijl er eigenlijk geen plek zou moeten zijn voor onbeschoftheid", citeren Italiaanse media.

Zelfs bij wedstrijden tussen Real Madrid en FC Barcelona was er volgens Ancelotti meer respect. "In Spanje is er een grote rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid, maar dat is zonder de onbeschoftheid die we van Italiaanse stadions kennen." De topcoach pleit voor strengere regels bij beledigingen. "Als er voor regen gestaakt kan worden, kan dat ook voor beledigingen."

Als het aan Ancelotti ligt, worden duels stilgelegd als de beledigingen uit de hand lopen. "Ze kunnen een wedstrijd stoppen voor de regen en dan kan het ook gestaakt worden voor beledigingen.''

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019