Kortrijk-speler die in elkaar zakte moet noodgedwongen stoppen

Kortrijk-speler die in elkaar zakte moet noodgedwongen stoppen

12 november 2018 – Anthony van Loo heeft noodgewongen besloten om zijn voetbalcarrière te beëindigen. De 30-jarige speler van KV Kortrijk herstelt van een operatie aan zijn hart, maar de revalidatie 'verloopt niet als gehoopt.' Het is voor Van Loo reden om te stoppen. "Ik kies er dan ook voor om in 'alle schoonheid' mijn carrière af te sluiten en mezelf niet te duwen naar een niveau waar ik toch niet meer zal geraken."Op 11 mei van dit jaar zakte Van Loo in elkaar tijdens de wedstrijd KV Kortrijk - Moeskroen. Hij onderging een operatie aan zijn hart en afgelopen donderdag ging hij op controle bij cardiologen. "Naar aanleiding van dat gesprek heb ik de pijnlijke beslissing genomen om een punt te zetten achter mijn voetbalcarrière", schrijft Van Loo op Twitter.

De revalidatie verloopt niet zoals Van Loo had gehoopt. "Ook mijn fysiek is nog ver van hoe het zou moeten zijn om voort te gaan. Ik kies er dan ook voor om in "alle schoonheid" mijn carrière af te sluiten en mezelf niet te duwen naar een niveau waar ik toch niet meer zal geraken." Hij besluit zijn relaas met een dankwoord. "Bedankt voor de steun."

Tien jaar geleden werd bekend dat Van Loo kampte met hartritmestoornissen. In 2009 zakte hij al eens in elkaar en redde een defibrillator zijn leven. Van Loo speelde bijna 150 duels in de Belgische competitie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019