Koeman reageert op discussie: "PSV en Ajax zijn gewoon te sterk"

12 november 2018, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman ging maandagmiddag op de persconferentie in op de kwestie die de Eredivisie op dit moment bezighoudt: de kloof tussen Ajax en PSV en de rest van de competitie. De bondscoach van het Nederlands elftal vindt het begrijpelijk dat Matthijs de Ligt na de 1-7 overwinning van Ajax bij Excelsior stelde dat de Amsterdammers te weinig geprikkeld worden. "PSV en Ajax zijn gewoon te sterk", concludeert de bondscoach.

PSV en Ajax steken dit seizoen in de Eredivisie ver boven de rest uit, is Koeman ook opgevallen. "Ze zijn weer beter dan vorig jaar. Ik geloof niet dat de andere clubs zwakker zijn geworden. Ik denk dat Ajax en PSV dusdanig versterkt zijn en zich dusdanig ontwikkelen dat andere ploegen alleen nog maar kunnen tegenhouden", aldus de Koeman, die stelt dat de andere clubs het de top twee lastiger kunnen maken dan ze nu doen. "Ook als je kwalitatief minder bent, kun je het de tegenstander moeilijk maken. Dat gebeurt niet. Ik ga persoonlijk niet ergens naartoe om leuk en aardig te voetballen en zeven goals tegen te krijgen."

Koeman zegt het met De Ligt te hebben gehad over het krachtsverschil in de Eredivisie. "Op een gegeven moment is een speler toe aan iets anders. Een ander niveau, een andere competitie. Helaas gebeurt dat op steeds jeugdigere leeftijd dan in mijn tijd", gaat de bondscoach verder. "Ik kan me voorstellen dat als je in de Champions League speelt en dan met alle respect naar het kunstgras van Woudestein moet, veel uit jezelf moet komen. Hij (De Ligt, red.) is een van de weinigen die daar heel goed in is en zich voorbereidt alsof hij een finale moet spelen."

Kunstgras

Dat Koeman geen voorstander is van kunstgras, benadrukte hij maandag nogmaals. "Ik vind het helemaal niks. Ik zat gistermiddag op mijn bank en was verplicht om te kijken naar twee wedstrijden op kunstgras in Nederland, terwijl ik op andere beelden een mooie groene grasmat zag. Ik heb het vaker gezegd: ik ben anti kunstgras."

Lees ookKoeman gaat weinig aan zijn opstelling veranderen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen