Koeman gaat weinig aan zijn opstelling veranderen

12 november 2018, 16:52   Bijgewerkt: 12 november 2018, 21:34

Ronald Koeman heeft in aanloop naar het Nations League-duel met Frankrijk aangekondigd dat hij ten opzichte van het gewonnen duel met Duitsland (3-0) weinig aan zijn opstelling gaat veranderen. De bondscoach is tevreden over de ontwikkeling van het Nederlands elftal, dat tegen de Fransen goede zaken kan doen met het oog op de loting voor de EK-kwalificatie. Ook ging Koeman op de persconferentie in op vragen over Javairô Dilrosun, Ruud Vormer en Davy Klaassen.

Onder Koeman heeft het Nederlands elftal de laatste maanden de weg naar boven ingeslagen. "Beetje bij beetje komt er meer duidelijkheid. De spelers vullen dat goed in, dus veel zullen we niet veranderen", vertelt de bondscoach maandagmiddag. Koeman merkt dat de stemming is omgeslagen. "Eerst hadden we geen kans, nu zou het gek zou als we verliezen. Dat is leuk om aan te horen, maar ik kan er niet veel mee."

Koeman hoopt dat Oranje in december met een geplaatste status de loting ingaat. Wil het Nederlands elftal bij de komende EK-kwalificatie groepshoofd zijn, dan zal het meer punten moeten pakken dan minstens twee landen die ook in Divisie A van de Nations League spelen. "Dat is voor mij het allerbelangrijkste, dan wordt kwalificatie een stukje makkelijker."

Dilrosun en Vormer

Dilrosun kan de komende interlandperiode zijn debuut maken in Oranje. "De kans is aanwezig dat hij minuten krijgt. De berichtgeving vanuit Jong Oranje was heel positief. Arnaut Groenveld is geblesseerd, dus we hebben iemand anders op zijn positie moeten selecteren. De afgelopen weken hebben we hem gevolgd. Hij startte niet altijd, maar hij heeft getoond dat hij een groot talent is", aldus Koeman, die niet al te veel ingaat op de opmerking van Hertha BSC-trainer Pal Dardai, die stelde dat de Oranje-selectie te vroeg komt voor Dilrosun. "Ik ga nu pas voor het eerst deze lieve jongen leren kennen."

Vormer is één van de spelers die wel werd opgenomen in de voorselectie, maar niet tot de definitieve selectie behoorde. De middenvelder had zich de vorige interlandperiode zelf afgemeld, dit keer koos Koeman voor andere spelers. "Ik heb Ruud niet geselecteerd omdat we iets anders spelen dan hoe we speelden tegen Slowakije en Peru", zegt Koeman, die Vormer die wedstrijden aan de buitenkant neerzette. "Daar staan nu aanvallers. Daardoor heb ik andere keuzes op het middenveld moeten maken. Dat is primair de reden dat hij er niet bij is."

Klaassen in beeld

Net als de vorige interlandperiodes is Klaassen opnieuw niet opgeroepen. Wel is de middenvelder weer in beeld bij het Nederlands elftal. "We zijn gaan kijken bij wedstrijden van Werder. Ik wilde ten opzichte van de vorige periode niet te veel wijzigen. Hij is wel iemand waar we weer naar kijken. Dat hebben we een tijd niet gedaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen