Nijland twijfelde al langer: "Een moeilijk besluit geweest"

12 november 2018, 17:19

Met een traan en een lach heeft Hans Nijland maandagmiddag toegelicht waarom hij aan het einde van het seizoen stopt als algemeen directeur van FC Groningen. Tijdens een speciaal ingelaste persconferentie vertelde de 58-jarige clubbestuurder dat het tijd is voor een frisse wind bij de Trots van het Noorden. De gedachte om af te treden, speelde al langer.

Aan het einde van het afgelopen seizoen twijfelde Nijland om te stoppen. "Dat besluit wilde ik toen nog niet nemen. Toen hebben we afgesproken om het besluit in oktober/november te nemen. Het is een moeilijk besluit geweest. Iedereen die mij kent, kan zich daar iets bij voorstellen", aldus de directeur.

"Ik ben ervan overtuigd dat het goed is voor de club dat er een andere directeur komt. Iemand met andere ideeën, inzichten en uiteraard ook andere kwaliteiten. Iemand die boordevol zit met ambities. Dat zit ik overigens nog steeds. Ik heb meegemaakt, gezien, ervaren hoe ongelooflijk de voetbalwereld is veranderd", vervolgt Nijland, die niet naliet om af en toe herinneringen op te halen.

"We hebben ongelooflijk veel met elkaar beleefd en meegemaakt", zegt Nijland, die na 23 jaar stopt als directeur. "Maar het kost ook ongelooflijk veel energie. Elke dag en nacht ben je hier mee bezig." De keuze om het nieuws nu naar buiten te brengen, was een bewuste. "Zodat er duidelijkheid is en de FC aan de slag kan om een nieuwe directeur te vinden. Vandaag is er dit nieuws, maar morgen gaan we weer heerlijk met elkaar aan de slag. Het spreekt voor zich at ik er alles aan zal doen om de club op een nette manier achter te laten."

Toekomst

Wat Nijland gaat doen nadat hij uit dienst treedt bij Groningen, is nog onduidelijk. "Ik heb werkelijk waar geen enkel idee. Daar ga ik voorlopig ook niet over nadenken, want deze club verdient al mijn aandacht tot in elk geval 30 juni."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen