Speler van de Week: het Gronings paradepaardje Doan

Speler van de Week: het Gronings paradepaardje Doan

12 november 2018 – Gronings hoop in bange dagen heet Ritsu Doan. Terwijl bij sc Heerenveen landgenoot Yuki Kobayashi verloren rondliep in de Derby van het Noorden, leidde Doan FC Groningen naar de zege. Bovendien verliet Groningen de laatste plaats in de Eredivisie. Daarom is de twintigjarige Japanner de Speler van de Week bij FCUpdate.nl.Danny Buijs zal zijn handen dichtknijpen met Doan. In zijn elftal met de nodige beperkingen, steekt Doan ver boven de rest uit. Over de vraag wat als Doan er niet was geweest, willen ze in Groningen niet te veel nadenken. Al mét hem moet Groningen knokken om in de Eredivisie het hoofd boven water te houden.

Knokken deed Groningen zondag in het eigen stadion, met Doan als paradepaardje. Groningen won verdiend van het armzalige Heerenveen. Doans doelpunt, de 2-0, tegen de Friese rivaal was werelds. Van de vijf doelpunten die Groningen in 2018 buiten de zestien scoorde, maakte Doan er vier. Hij zou wél een reden zijn om de Groene Kathedraal van Groningen te bezoeken. Zolang het nog kan. Ruimte is er zat.

Doans optreden tegen Heerenveen was geen incident. De Aziaat blinkt wekelijks uit, wat extra knap is als speler van Groningen in deze tijd.  Zijn naam wordt al genoemd bij Ajax en PSV. Ook scouts van buitenlandse clubs hebben de drievoudig international van Japan ongetwijfeld op hun lijstje staan. 

Vast staat dat Doan zijn contract tot medio 2021 niet uitdient. Spelers met het voetbalgogme van Doan zijn roofgoed. Met zijn huidige ontwikkeling ligt een vertrek in de komende zomerse transferwindow het meest voor de hand. Een winterse transfer van Doan kan Groningen zich sportief niet veroorloven. Hoewel centen welkom zijn bij Trots van het Noorden, zou een tussentijdse verkoop van Doan zelfmoord betekenen voor Groningen. 

Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019