"Natuurlijk blij voor Dilrosun, maar er wordt te vroeg gejuicht"

12 november 2018, 14:08

Het debuut in de Oranje-selectie van Javairo Dilrosun (20) komt te vroeg, stelt zijn trainer Pal Dardai. De oefenmeester van Hertha BSC vindt dat Dilrosun de laatste tijd te weinig brengt en dat de jonge aanvaller zich moet verbeteren.

"Natuurlijk ben ik blij voor hem, maar er wordt te vroeg gejuicht", aldus Dardai volgens het Kicker. "Als hij tot aan Kerst zo gespeeld had als in de eerste, twee à drie wedstrijden, dan oké. Maar Jeff moet veel dingen verbeteren en ontwikkelen. Hij heeft een enorm potienteel, maar zal wel ijverig moeten blijven. Als hij dat doet, kan het wat worden. Maar het was in Düsseldorf (4-1 nederlaag, red.) en ook in Darmstadt ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/301518/dfb-pokal-sv-darmstadt-98-hertha-bsc/,_blank,0-2 overwinning]) te mager. Er is meer potentie dan hij laat zien."

Dilrosun, in de Bundesliga goed voor twee doelpunten en drie assists, meldt zich maandag voor het eerst bij het Nederlands elftal, dat vrijdag in de Nations League speelt tegen Frankrijk. Drie dagen later wacht Duitsland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen