Verdonk verrast zichzelf: "Ik dacht: de club heeft Haps en Malacia"

12 november 2018, 12:30

Calvin Verdonk leek bij Feyenoord weinig toekomstperspectief te hebben, maar het seizoen verloopt anders dan de 21-jarige verdediger had verwacht. Door een blessure van Ridgeciano Haps schoof Verdonk op van derde naar tweede linksback. De laatste weken krijgt Verdonk zelfs vaak de voorkeur boven Tyrell Malacia. Afgelopen zondag startte het jeugdproduct van Feyenoord tegen Heracles Almelo wederom in de basis. Hij beloonde zijn optreden met een assist.

Feyenoord stalde Verdonk de voorbije seizoenen bij PEC Zwolle en NEC. De afgelopen zomer keerde de linkspoot terug in Rotterdam. "Ik dacht: de club heeft Haps en Malacia. Eentje zal in het eerste spelen, de ander in het tweede elftal. En dan bleef ik over", aldus Verdonk tegenover het Algemeen Dagblad. Tegen PEC Zwolle, Ajax en het afgelopen weekend tegen Heracles Almelo startte Verdonk in de basis. "Nee, eerlijk gezegd had ik niet meer gedacht dat ik basisspeler zou kunnen worden bij Feyenoord. Maar je ziet het."

In 2015 debuteerde Verdonk in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Tot een doorbraak kwam het toen echter niet. "Het zat in mijn hoofd om snel een basisplaats te veroveren, maar achteraf was ik er gewoon nog niet klaar voor."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen