Nijland stopt na dit seizoen als directeur van FC Groningen

Nijland stopt na dit seizoen als directeur van FC Groningen

12 november 2018 – Hans Nijland stopt na dit seizoen als directeur van FC Groningen. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Daarmee komt er een einde aan een periode van bijna 23 jaar. Nijland is op het moment de langstzittende bestuurder in het betaalde voetbal."Het is de moeilijkste beslissing geweest die ik in jaren heb genomen, maar mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen", licht Nijland toe op de website van Groningen. "Eind vorig seizoen heb ik dit al besproken met mijn gezin. Nu is het moment daar. Ik denk dat het voor FC Groningen heel goed is dat er na bijna 23 jaar iemand anders komt, die de kar gaat trekken. Deze functie kost je zes, zeven dagen in de week en slurpt energie."

De raad van commissarissen krijgt volgens Nijland voldoende tijd om een opvolger te zoeken. "Tot die tijd ga ik met de mensen op werkvloer nog vol aan de bak, want ik wil de club goed achterlaten. Ik ben namelijk niet alleen directeur van deze prachtige club, maar ook supporter."

Nijland streek in 1996 neer bij Groningen. Hij startte als commercieel manager, maar schoof een half jaar later door naar de functie van algemeen directeur. Onder zijn leiding groeide Groningen uit tot een voetbalbolwerk. Mede dankzij Nijland kreeg de club een nieuw stadion, kwalificeerde Groningen zich meerdere keren voor Europees voetbal en beleefde de Trots van het Noorden in 2015 zijn absolute hoogtepunt: de winst van de KNVB Beker.

Maandagmiddag om 15.30 uur geeft Nijland tijdens een speciaal belegde persconferentie een nadere toelichting op zijn besluit.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019