Luuk de Jong kent zijn rol bij Oranje, maar hoopt op meer

Luuk de Jong kent zijn rol bij Oranje, maar hoopt op meer

12 november 2018 – Luuk de Jong is in goeden doen en meldt zich maandag als topscorer van de Eredivisie bij het Nederlands elftal. Veel speeltijd zal de PSV-spits waarschijnlijk niet krijgen tegen Frankrijk en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman gebruikt De Jong uitsluitend als invaller. Hoewel de aanvaller berust in die rol, wil hij meer.In gesprek met De Telegraaf zegt De Jong dat hij zijn rol bij Oranje kent. "Die respecteer ik zeker. Dat heb ik ook besproken met bondscoach Ronald Koeman. Het is fijn om daar met hem over te praten. Maar ik ben ook topsporter, dus wil altijd spelen", vertelt de aanvaller.

De komende dagen bereidt het Nederlands elftal zich voor op de Nations League-ontmoetingen met Frankrijk en Duitsland. "Het zou mooi zijn als ik daar nog wat kan laten zien. Iedereen weet wat mijn rol is. Aan de ene kant hoop ik dus dat ik er niet in kom, want dat zou betekenen dat we achter staan. Maar als het moet, dan wil ik wel wat laten zien."

De Jong maakte dit seizoen in alle competities al veertien doelpunten: elf in de Eredivisie, twee in de Champions League en één in de voorronde van het miljardenbal.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019