Vitesse
3 – 0
FC Groningen

Real Madrid wint weer en kruipt dichter bij Barcelona

Real Madrid wint weer en kruipt dichter bij Barcelona

11 november 2018 – Real Madrid heeft zondagavond optimaal geprofiteerd van de onverwachte nederlaag van FC Barcelona. De Madrilenen waren te sterk voor Celta de Vigo en hebben door de 2-4 overwinning de Catalaanse koploper tot op vier punten genaderd. Eerder op de zondag leed koploper Barça een onverwachte 3-4 nederlaag tegen Real Betis.De Koninklijke kent moeilijke tijden en verloor in oktober de aansluiting met de top van de competitie. Dat leidde tot het ontslag van Julen Lopetegui. Sinds het ontslag van de Spaanse trainer won Real Madrid van Real Valladolid (2-0) en Viktoria Plzen (0-5). Daar kwam zondag een derde zege bij onder interim-trainer Santiago Solari.

Bijna alle doelpunten in Vigo vielen in de tweede helft. Karim Benzema had voor rust namens de bezoekers de score geopend. In het tweede bedrijf zorgde een eigen doelpunt van Gustavo Cabral ervoor dat de marge werd verdubbeld. Hugo Mallo scoorde de aansluitingstreffer, maar via Sergio Ramos en Dani Ceballos liep Real Madrid uit naar 1-4. Tussen de twee Madrileense doelpunten kreeg Cabral zijn tweede gele kaart van het duel. Ondanks dat Celta de laatste minuten van de wedstrijd met een man minder speelde, scoorde het via Brais Méndez nog wel.

Real Madrid staat na de twaalfde speelronde nog altijd slechts zesde, maar heeft de aansluiting met de top van de competitie weer gevonden. De achterstand op Barcelona bedraagt slechts vier punten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 mei 2019

  2. maandag 20 mei 2019