Juventus pakt volle buit, Higuaín mist penalty en pakt rood

11 november 2018, 22:32

Juventus heeft zondagavond drie punten overgehouden aan het uitduel met AC Milan. Door doelpunten van Mario Mandzukic en Cristiano Ronaldo won de club uit Turijn met 0-2 in San Siro. Gonzalo Higuaín werd de schlemiel van de wedstrijd. Hij miste voor rust een strafschop op de 1-1 en kreeg vlak voor tijd een rode kaart, waarna hij compleet doordraaide.

Midweeks verloor Juventus met 1-2 van Manchester United, maar in de Serie A is de Italiaanse topclub ongenaakbaar. In Milaan herstelde De Oude Dame zich van de nederlaag in de Champions League. Mandzukic gaf zijn ploeg het goede voorbeeld door na acht minuten spelen een voorzet van Alex Sandro tegen de touwen te koppen.

Milan had voor rust eigenlijk op gelijke hoogte moeten komen, maar Higuaín schoot mis vanaf elf meter. Lang mocht de thuisploeg alsnog hopen op een goed resultaat, maar tien minuten voor tijd besliste Cristiano Ronaldo de wedstrijd. De Portugees stond in het strafschopgebied op de goede plaats en schoot raak uit de rebound. Het was voor Ronaldo zijn achtste doelpunt in de Serie A.

In de slotfase van de wedstrijd werd Higuaín van het veld gestuurd. De Argentijnse spits beging een overtreding, waarna hij door het lint ging. Aanvankelijk bestrafte de scheidsrechter de spits met een gele kaart, maar na aanhoudende protesen kreeg Higuaín een rode kaart gepresenteerd. Zijn tirade duurde nog een minuut, alvorens hij het veld verliet.

Door de zege verstevigt Juventus de koppositie in de Italiaanse competitie. De voorsprong op Napoli bedraagt zes punten. Milan bezet de vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen