Gretig en effectief Ajax maakt er zeven op bezoek bij Excelsior

11 november 2018, 16:20

Ajax is erin geslaagd om in het spoor van koploper PSV te blijven. Hoewel het de Europese wedstrijd tegen Benfica in de benen had, bleef het op zoek naar goals. In Kralingen won het met grote cijfers van een Excelsior dat zichzelf vooral voor rust vergat te belonen, waardoor de uitslag veel groter werd dan nodig was: 1-7.

Ondanks een matig begin van de Amsterdammers opende Donny van de Beek na een halfuur spelen de score. De middenvelder schoof de bal eenvoudig langs doelman Sonny Stevens op aangeven van Dusan Tadic. Vlak daarvoor leek hij al voor de assist te zorgen toen hij de bal perfect klaar legde met het hoofd voor Tadic, maar toen miste de Serviër van dichtbij.

Terwijl Lasse Schöne op slag van rust een vrije trap tegen de touwen krulde, maakte Van de Beek er vlak na rust ook 0-3 van. Daarmee was Ajax er al vrij vroeg zeker van dat het gat met PSV weer teruggebracht zou worden tot vijf punten. Opnieuw kreeg Excelsior even daarvoor dé kans om toe te slaan, maar weer lieten de Rotterdammers dat na. Pas na de derde Ajax-goal tekende Ali Messaoud voor de 1-3.

Dat was echter te laat om er nog een wedstrijd van te maken. Ajax bleef dodelijk voorin en liep zelfs uit naar 1-7. Kasper Dolberg tikte van dichtbij binnen na een hakje van Van de Beek, Jerdy Schouten kopte de bal in eigen doel en Hakim Ziyech schoot hard raak in de verre hoek. In de slotfase mocht invaller David Neres de zevende Amsterdamse treffer achter zijn naam schrijven op aangeven van Ziyech.

Opstellingen en beoordelingen*

Excelsior: Sonny Stevens 6; Jeffry Fortes 6, Hervé Matthys 6, Jurgen Mattheij 6, Lorenzo Burnet 6 (84. Robin van der Meer -); Jerdy Schouten 5, Ali Messaoud 8 (84. Denis Mahmudov -), Luigi Bruins 7, Ryan Koolwijk 6 (72. Mikael Anderson -); Elías Már Ómarsson 7, Dogucan Haspolat 6

Ajax: André Onana; Noussair Mazraoui 5 (45. Rasmus Kristensen 7), Matthijs de Ligt 6, Daley Blind 7, Nico Tagliafico 7; Lasse Schöne 8, Frenkie de Jong 7 (62. David Neres 6), Donny van de Beek 8; Hakim Ziyech 8, Kasper Dolberg 7, Dusan Tadic 6 (74. Klaas-Jan Huntelaar -)

Man of the match: Donny van de Beek

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen