Olde Riekerink teleurgesteld in 'onherkenbaar' Heerenveen

Olde Riekerink teleurgesteld in 'onherkenbaar' Heerenveen

11 november 2018 – Jan Olde Riekerink is niet te spreken over de wijze waarop zijn sc Heerenveen zondag voor de dag kwam in de burenruzie tegen FC Groningen. De Friezen oogden verdedigend kwetsbaar en wisten nauwelijks kansen te creëren. De 2-0 was zodoende een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.In gesprek met de NOS zegt Olde Riekerink dat Heerenveen 'onherkenbaar' speelde. "Dat is iets raars, want tegen AZ (2-3 winst, red.) speelden we gegroepeerd, waren we goed in balbezit en wisten we de ruimtes te vinden. Nu waren we na drie, vier keer overspelen de bal kwijt. Dat herkende ik niet."

Olde Riekerink koos er in Groningen voor om met Rodney Kongolo als centrale verdediger te starten. De twintigjarige Kongolo maakte een onzekere indruk. "Ik had verwacht dat we in de omschakeling meer in de duels zouden komen. We hebben Nicolai (Naess, red.) die er kan spelen, maar hij is een echte voetballer. Ik had verwacht dat we met hun twee spitsen meer in de duels zouden komen."

Heerenveen kreeg dit seizoen al 27 tegendoelpunten. De Friese verdediging is samen met die van NAC Breda de meest gepasseerde van de Eredivisie. "Zolang we meer goals maken dan we tegen krijgen is het geen probleem, maar vandaag hebben we maar twee kansen gekregen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021