Hateboer draagt met goal bij aan stunt Atalanta tegen Inter

11 november 2018, 14:34

Een stunt van groot formaat in de Serie A, waar Atalanta Bergamo op eigen veld te sterk is gebleken voor Internazionale. De thuisploeg won mede door een doelpunt van Hans Hateboer met 4-1. Daardoor is de fraaie zegereeks van de ploeg uit Milaan ten einde gekomen.

Inter won de vorige zeven duels in de Serie A, maar van die topvorm was zondag helemaal niets terug te zien in Bergamo. Stefan de Vrij zag vanaf de Inter-bank dat zijn ploeg kans op kans weggaf, iets wat normaal niet vaak voorkomt bij de topclub. Het geschutter van Inter en het goede spel van Atalanta leidde tot de 1-0 in de achtste minuut. Bij de goal waren twee oud-Eredivisie-spelers betrokken. Robin Gosens gaf de bal met links hard en laag voor en de bal werd bij de tweede paal binnengelopen door Hateboer.

Atalanta had voor rust nog veel vaker kunnen scoren, maar ging rusten met 'slechts' 1-0 voor. Dat leek de ploeg duur te komen te staan toen Mauro Icardi kort na rust de gelijkmaker aantekende. Hij verzilverde een makkelijk gegeven penalty. Het bracht Atalanta niet van de wijs, want de thuisploeg zette in het laatste halfuur nog flink aan. Het leidde tot een complete ineenstorting bij Inter, dat nog drie goals moest incasseren. Gianluca Mancini, Berat Djimsiti en Papu Gomez maakten de doelpunten. Inter eindigde het duel ook nog met tien man, omdat Marcelo Brozovic in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

Nummer drie Inter verliest hierdoor de aansluiting met Napoli en Juventus en moet ook naar beneden kijken. Atalanta, waar ook Marten de Roon in de basis stond, is een stevige middenmoter.