Oppermachtig Groningen zet Heerenveen opzij in derby

11 november 2018, 14:13

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Derby van het Noorden de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Danny Buijs kende door goals van Django Warmerdam en Ritsu Doan een uitstekende middag en gaf Heerenveen geen schijn van kans: 2-0. Door de tweede overwinning op rij geeft de thuisploeg de laatste plaats over aan NAC Breda.

Groningen kreeg door het goede spel steeds meer vertrouwen en dat resulteerde na iets minder dan een halfuur in een verdiende voorsprong. Heerenveen kreeg de bal, niet voor het eerst, moeizaam weg en na een interceptie van Deyovaisio Zeefuik werd de voorzet van Mahi uitstekend binnengekopt door Warmerdam. Hij bekroonde daarmee zijn goede eerste helft met een belangrijke treffer.

Groningen nam de wedstrijd daarna nog steviger in handen. Heerenveen, dat in tegenstelling tot Groningen dit seizoen makkelijk het net weet te vinden, creëerde niets. Tot overmaat van ramp voor de Friezen kwam Groningen zeven minuten voor rust zelfs op 2-0. Groningen mag dan moeilijk scoren dit seizoen, maar als het dat doet is het fraai. Cassierra won het kopduel, Mahi bereikte Doan en de Japanner schoot heerlijk raak in de linkerbovenhoek. Daarna was het af en toe even geen eenrichtingsverkeer, maar verder dan een schotje van afstand kwam Heerenveen niet. Groningen had de score voor rust nog verder op moeten voeren. Mahi schoot vlak na de 2-0 op de paal en doelman Warner Hahn haalde een inzet van Doan van de lijn na opnieuw een goede voorzet van Warmerdam. De 2-0 voorsprong bij rust van FC Groningen was dik verdiend.

De zege voor Groningen is geen moment in gevaar geweest. Door deze tweede overwinning op rij is Groningen geen hekkensluiter meer en klimt het over NAC Breda en De Graafschap heen naar plek zestien. Het lek lijkt voorlopig boven in Groningen door het goede spel van vandaag en Heerenveen was geen schim van zichzelf.

Opstellingen en beoordelingen

FC Groningen: Sergio Padt 7,5; Deyovaisio Zeefuik 7,5, Mike Te Wierik 8, Jeffrey Chabot 7,5, Tim Handwerker 7,5; Samir Memisevic 7,5, Ludovit Reis 7, Django Warmerdam 8,5, Ritsu Doan 8,5 (90+3 Tom van de Looi -); Mateo Cassierra 7 (85. Ajdin Hrusti? - ), Mimoun Mahi 8,5 (74. Jannik Pohl -)

sc Heerenveen: Warner Hahn 7; Sherel Floranus 6, Dave Bulthuis 6,5, Rodney Kongolo 5 (77. Jordy Bruijn -) , Kik Pierie 6; Ben Rienstra 6, Michel Vlap 5 (70. Jizz Hornkamp 5), Morten Thorsby 6; Yuki Kobayashi 5,5 (56. Mitchell van Bergen 6), Sam Lammers 6, Arber Zeneli 6

Man of the match: Ritsu Doan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen