VVV ziet het licht weer tegen Fortuna en wint Limburgse derby

VVV ziet het licht weer tegen Fortuna en wint Limburgse derby

10 november 2018 – VVV-Venlo heeft tegen Fortuna Sittard de draad weer opgepakt na de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord. De Venlonaren kwamen tijdens de Limburgse derby op achterstand in de eigen Koel, maar draaiden de zaken gedecideerd om. André Vidigal kopte Fortuna in de slotfase nog naar 3-2 en zorgde voor een spannende slotfase, maar de punten bleven in Noord-Limburg. VVV staat na speelronde 12 op een gedeelde vijfde plek in de Eredivisie én heeft de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord nog tegoed.VVV moest Roel Janssen nog missen in De Kuip, maar de linksback keerde zaterdagavond weer terug in de basis. Na ruim twintig minuten raakte Janssen echter (ogenschijnlijk ernstig) geblesseerd in een duel met Lisandro Semedo en moest hij gewisseld worden. Niet veel later volgde Fortuna-middenvelder Lars Hutten, die gewisseld moest worden na een tackle van Danny Post.

De wedstrijd was tot dan toe niet veel aan, maar kwam na een half uur tot leven: Jerold Promes maaide over een lange bal heen en Finn Stokkers schoot de gasten vol overtuiging op 0-1. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Na een demarrage van Jay-Roy Grot kwam de bal bij Peniel Mlapa. De spits stuitte nog op doelman Alexei Koselev, maar Ralf Seuntjens benutte de rebound: 1-1.

VVV ging zelfs met een voorzet de rust in. Mica Pinto wilde een lange inworp van Moreno Rutten wegkoppen, maar leverde onbedoeld een perfecte assist op Mlapa af. De Duitse Togolees liet Koselev kansloos met een knappe volley.

Fortuna had aan het begin van de tweede helft nog uitzicht op een resultaat, maar gaf direct een doelpunt weg. Jonathan Opoku kopte een lange bal van doelman Lars Unnerstall door, Mlapa was er eerder bij dan de ver uitgekomen Koselev en had de 3-1 voor het binnenschuiven.

De marge van twee treffers leek genoeg voor VVV, dat de tweede helft probleemloos uit wilde spelen. Drie minuten voor tijd zette invaller Vidigal echter zijn hoofd tegen een voorzet van Lazaros Lamprou en liet hij Unnerstall kansloos met een fraaie kopbal. De treffer van de Portugees bleek het startsein voor een onverwacht hectische slotfase, maar VVV hield met hangen en wurgen stand.

Opstellingen en beoordelingen*
VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6.5; Moreno Rutten 5.5, Jerold Promes 5, Nils Röseler 6.5, Roel Janssen 5.5 (25. Axel Borgmann 6.5); Danny Post 6, Ralf Seuntjens 7, Tino-Sven Susic 6.5 (84. Damian van Bruggen -); Jonathan Opoku 5.5, Peniel Mlapa 7 (77. Patrick Joosten -), Jay-Roy Grot 6
Fortuna Sittard: Alexei Koselev 5.5; Alessandro Ciranni 5, Wessel Dammers 6.5, Kai Heerings 6 (78. Amadou Ciss -), Mica Pinto 5; José Rodriguez 5.5, Lars Hutten 5.5 (27. Jorrit Smeets 5), Mark Diemers 5; Lisandro Semedo 4.5 (67. André Vidigal 5.5), Finn Stokkers 6.5, Lazaros Lamprou 5
Man of the match: Peniel Mlapa
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021