Lukkien spreekt van 'grote opluchting' na eerste thuiszege Emmen

10 november 2018, 21:49

Het was al met al een prachtige avond voor FC Emmen. De promovendus hield voor het eerst in de Eredivisie de nul en boekte de eerste thuiszege op het hoogste niveau. Trainer Dick Lukkien is vanzelfsprekend tevreden. "we zijn blij dat we onszelf eindelijk een keer belonen."

Halverwege de wedstrijd tegen NAC Breda zag het er nog niet naar uit dat er gewonnen zou worden. Emmen en NAC verveelden het publiek in Drenthe in de eerste 45 minuten, zag ook Lukkien. "Die was niet om aan te gluren. In de pauze hebben we dat ook benoemd", vertelt hij bij FOX Sports.

In de tweede helft werd het veldoverwicht in doelpunten uitgedrukt, waardoor Emmen voor het eerst in de historie in eigen huis won op het hoogste niveau. "Er heerste grote opluchting. Je zat hier wel tegenaan te hikken. De jongens hebben hier keihard voor gewerkt. We zijn blij dat we onszelf eindelijk een keer belonen."

Door de driepunter neemt Emmen afstand van FC Groningen en NAC Breda en staan de mannen van Lukkien zelfs – voorlopig – twaalfde. "Als je naar deze competitie kijkt, denk ik dat we het aardig gedaan hebben. We hebben een afstraffing meegemaakt in Eindhoven, maar verder ben ik vrij tevreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen