PSV behoudt maximale score met ruime zege op De Graafschap

10 november 2018, 21:32   Bijgewerkt: 11 november 2018, 00:19

Ook De Graafschap heeft geen verandering kunnen brengen in de ongeslagen status van PSV in de Eredivisie. De Eindhovenaren waren op De Vijverberg ruimschoots te sterk voor De Superboeren. In Doetinchem werd het 1-4, onder meer dankzij een dubbelslag van topschutter Luuk de Jong

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Na vijf minuten mocht Robert Klaasen aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder schoot de bal echter snoeihard, buiten het bereik van Jeroen Zoet, op de lat. Enkele minuten later was PSV dicht bij de openingstreffer. Erik Bakker wilde de bal terugspelen op doelman Hidde Jurjus, maar zag Hirving Lozano over het hoofd. De Mexicaan onderschepte de bal en kon alleen op Jurjus af, maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor het schot te weinig kracht had.

Na een kleine twintig minuten was het wél raak voor de Eindhovenaren. Op aangeven van Nick Viergever schoot Luuk de Jong de bal op prachtige wijze ineens langs de verbouwereerde Jurjus: 0-1. Lang konden de Eindhovenaren niet genieten van die voorsprong. Op aangeven van Furdjel Narsingh verscheen Youssef El Jebli alleen voor Zoet. De middenvelder faalde niet en schoot de bal rechts naast Zoet, al leek die inzet wel houdbaar.

Even later miste Gaston Pereiro na een prima uitgespeelde aanval nét. Het gebeurde vlak voordat Steven Bergwijn de 1-2 maakte. De buitenspeler scoorde met een laag schot in de rechterhoek vanaf de rand van de zestien. PSV bleef in het vervolg de betere ploeg. Denzel Dumfries leek de Eindhovenaren vlak voor rust op 1-3 te zetten, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Kevin Blom op advies van de VAR terecht afgekeurd wegens buitenspel. Een kopbal van Pereiro ging vlak voor rust nét over het doel van Jurjus.

Vlak na rust had Pereiro de koploper op 1-3 moeten zetten. Na een goede aanval kreeg de Uruguayaan de bal aan rechterkant van het veld, dribbelde hij Jurjus uit, maar ging het schot van de aanvaller ging uiteindelijk naast. Daarna was het duel meer in evenwicht en kreeg de thuisploeg een mogelijkheid via Furdjel Narsingh en Youssef El Jebli, maar gescoord werd er niet.

Dat gebeurde uiteindelijk een kwartier voor tijd. Invaller Donyell Malen kreeg de bal op aangeven van Luuk de Jong en troefde Sven Nieuwpoort af. Met een hard schot in de linkerhoek maakte de invaller de 1-3. Vlak voor tijd maakte De Jong zijn tweede tegen zijn oude ploeg. Op aangeven van Steven Bergwijn bepaalde de spits de eindstand: 1-4.

Opstellingen en beoordelingen*

De Graafschap: Hidde Jurjus 6; Jordy Tutuarima 6, Lars Nieuwpoort 5 (68. Ted van de Pavert 5,5), Sven Nieuwpoort 5,5, Bart Straalman 5, Leeroy Owusu; Youssef El Jebli 7, (69. Daryl van Mieghem 6), Robert Klaasen 6,5, Erik Bakker; 5,5 Fabian Serrarens 5, Furdjel Narsingh 6 (74. Stef Nijland -).

PSV: Jeroen Zoet 6; Angelino 6,5, Nick Viergever 6,5, Daniel Schwaab 6, Denzel Dumfries 6; Jorrit Hendrix 5,5, Gaston Pereiro 4 (60. Donyell Malen 7), Pablo Rosario 6,5; Steven Bergwijn 6,5, Luuk de Jong 8, Hirving Lozano 6,5.

Man of the match: Luuk de Jong.

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!