Emmen dendert over zielloos NAC heen en pakt eerste thuiszege

10 november 2018, 20:17

FC Emmen heeft na zes pogingen dan eindelijk zijn eerste thuiszege op Eredivisie-niveau geboekt. De thuisploeg besliste de kelderkraker tegen NAC Breda na rust in zijn voordeel, dankzij een frommelgoal van uitblinker Caner Cavlan, die in de slotfase de beslissende 2-0 van Jafar Arias inleidde. De zege was honderd procent terecht. De Drenten waren met name na rust vele malen feller en enthousiaster dan het onthutsend zwakke NAC, dat geen moment de indruk wekte voor drie broodnodige punten te strijden.

De nummers 17 en 16 van Nederland begonnen gehavend aan hun confrontatie. Emmen had aanvoerder Anco Jansen terug, maar speelde noodgedwongen met vijf verdedigers. NAC kon geen beroep doen op de middenvelders Anouar Kali en Luka Ilic.

Voor de rust viel er weinig te beleven: beide ploegen speelden slordig, nerveus en zonder enige creativiteit. Zowel Emmen als NAC kwam slechts één keer in de buurt van het vijandelijke doel. Glenn Bijl schoot echter net over namens de thuisploeg en Gianluca Nijholt zag een afstandsschot gepareerd worden door Kjell Scherpen.

Emmen gooide na rust echter de schroom van zich af en bestookte het doel NAC met een serie aanvallen. Jansen had de 1-0 voor het inkoppen, maar Benjamin van Leer voorkwam dat met een weergaloze reflex. Het bleek echter uitstel van executie: uit de daaropvolgende corner kreeg NAC de bal niet weg, waarna Caner Cavlan veel alerter was dan Mitchell Te Vrede: 1-0.

De openingstreffer bracht geen reactie teweeg bij NAC en het veel fellere Emmen bleef de baas op het veld. Cavlan had de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar zijn strakke schuiver eindigde tegen de paal. Even later kreeg NAC alsnog de genadeklap: wie anders dan Cavlan stoomde op over links en legde terug op Arias, die zijn eerste Eredivisie-treffer tegen de touwen schoof: 2-0.

Emmen komt door de overwinning op 13 punten en springt, al dan niet tijdelijk, naar de top van het rechterrijtje. NAC had over Emmen heen kunnen springen, maar blijft met acht punten op de voorlaatste plek in de Eredivisie hangen.

Opstellingen en beoordelingen*      

FC Emmen: Kjell Scherpen 6; Gersom Klok 5.5, Keziah Veendorp 5.5, Nick Bakker 6, Tim Siekman 6 (86. Easah Suliman -), Caner Cavlan 7.5; Reuven Niemeijer 5, Glenn Bijl 6, Michael Chacón 5; Anco Jansen 6 (90. Luciano Slagveer -), Jafar Arias 5

NAC Breda: Benjamin van Leer 6.5; Fabian Sporkslede 6, Menno Koch 7, Erik Palmer-Brown 6.5, Jurich Carolina 5.5 (74. Greg Leigh -); Mikhail Rosheuvel 5.5, Marwin Reuvers 5.5 (60. Arno Verschueren 5), Giovanni Korte 4.5, Gianluca Nijholt 6 (82. Sydney van Hooijdonk -), Mounir El Allouchi 5; Mitchell Te Vrede 4.5

Man of the match: Caner Cavlan

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen