Voetbal bijzaak in Leicester: "Er was veel emotie"

10 november 2018, 19:41   Bijgewerkt: 10 november 2018, 19:51

Manager Claude Puel van Leicester City is trots op zijn spelers. De club kent zwarte weken na het overlijden van Leicester-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha. Puel neemt zijn hoed af vanwege de wijze waarop zijn spelers met het drama omgaan. "Ze hebben het maximale gegeven in deze situatie."

Het duel tegen Burnley eindigde in 0-0, maar dat resultaat deed er weinig doe bij The Foxes. Afgelopen woensdag keerden de spelers van Leicester pas terug van de begrafenis in Thailand en dat vrat natuurlijk energie, weet ook manager Puel. "Het was een zware week. We hebben deze wedstrijd voorbereid zonder trainingen en hebben een lange reis naar Bangkok achter de rug. De spelers hebben dat gecompenseerd met hun honger", klonk het in Engelse media na afloop van het duel.

Ondanks kansen voor onder meer Jamie Vardy bleef het doelpuntloos. Het zal Puel een zorg zijn. "Het was moeilijk. Er was veel emotie voor, tijdens en na de wedstrijd. We waren wat onfortuinlijk, maar ik ben trots op het optreden van de spelers. Want ze hebben het maximale gegeven in deze situatie."

Zijn collega van Burnley, Sean Dyche, was diep onder de indruk door de omstandigheden en atmosfeer. "Ik heb erg veel respect voor ze. Wat er is gebeurd, heeft het hele voetbal wat gedaan. Iedereen is eraan herinnerd dat er achter de glamour een club zit die onderdeel is van de gemeenschap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen