Advocaat bewierookt Slutsky: "Trainer met grote reputatie"

10 november 2018, 11:55

Leonid Slutsky liet zich vrijdag tijdens de persconferentie zeer positief uit over Dick Advocaat, de trainer van FC Utrecht die zaterdag Vitesse ontmoet. De Rus noemde de Nederlander onder meer de beste coach die Zenit St. Petersburg ooit had. Op zijn beurt heeft Advocaat zich ook positief uitgelaten over Slutsky.

Hij omschrijft de coach van Vitesse als 'een goede man'. "Op zich is het een goede zaak als mensen met andere ideeën ook eens de kans krijgen", zegt Advocaat tegen het Algemeen Dagblad. "We vinden het heel normaal als een Nederlandse trainer in Rusland aan de slag gaat. Waarom niet eens andersom? Dit is een trainer met een grote reputatie. Hij heeft bij een van de grootste clubs, zo niet dé grootste club in Rusland gewerkt (CSKA Moskou, red.). En ook nog eens heel succesvol. Sowieso ben je een topcoach als je vijf, zes jaar bij een topclub kan werken. Anders houd je het niet vol."

De eerste keer dat beide trainers elkaar troffen, kan Advocaat zich nog wel voor de geest halen. "Ik had al een zekere reputatie van het Nederlands elftal, Glasgow Rangers, Zuid-Korea en hij kwam pas net kijken. Na die wedstrijd wilde hij met mij op de foto. Dat zal hij nu niet meer doen, denk ik."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen