Transferweekje: Koeman kan blijven, PSG wil PSV-talent halen

10 november 2018, 12:38

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over twee maanden spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Koeman blijft bij Fener

De verbazing was groot toen Erwin Koeman en Chris van der Weerden op het trainingsveld van Fenerbahçe stonden daags na het ontslag van Phillip Cocu, maar inmiddels lijkt het duo voorlopig het vertrouwen te hebben gekregen. Geruchten dat voormalig Argentinië-manager Jorge Sampaoli naar Fenerbahçe zouden komen, werden in een officieel statement ontkracht. Hetzelfde gold voor de mogelijke komst van Abdullah Avci. Koeman zou nog vóór de interlandperiode duidelijkheid krijgen: vooralsnog lijken de seinen op groen te staan, al was het alleen al omdat hij als hoofdcoach nog niet verloor.

Martinez zwijgt over Real Madrid

Als één van de mogelijke opvolgers van de ontslagen Julen Lopetegui bij Real Madrid wordt Roberto Martinez genoemd. De Spanjaard staat er goed op in eigen land en kan volgens diverse media het stokje gaan overnemen van interim-trainer Santiago Solari. Martinez weigert zich uit te spreken over de kwetstie. "Je kan geruchten en speculaties niet controleren", klinkt zijn reactie. "Alleen het heden telt, en dat zijn de wedstrijden tegen IJsland en Zwitserland. Dit speelt niet in mijn hoofd. Of ik al contact heb gehad met Real Madrid? Dat is niet interessant voor mij, het is irrelevant. Het zou van weinig respect getuigen om het over iets anders dan IJsland en Zwitserland te hebben."

PSV-talent Deyonge in belangstelling PSG

L'Equipe heeft deze week uitgepakt met nieuws over Héritier Deyonge, een zestienjarige verdediger die in de jeugd van PSV speelt. De talentvolle Belg heeft tot dusver al zoveel indruk gemaakt in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, dat Paris Saint-Germain zijn pijlen op hem heeft gericht. De club doet er alles aan om de Belg naar Parijs te halen, zo meldt de grote Franse sportkrant. PSG is echter niet de enige club die Deyonge wil inlijven, aangezien ook Manchester City, Manchester United en Chelsea concrete belangstelling hebben voor de Belg. Deyonge speelt zijn wedstrijden momenteel in PSV Onder 17.

Revelatie Wilson in belangstelling Chelsea

Bournemouth geldt dit seizoen als de revelatie van de Premier League en de belichaming daarvan is Callum Wilson. De 26-jarige spits bivakkeerde jarenlang in de anonimiteit in het Engelse voetbal, maar staat dit seizoen al op zes goals in elf wedstrijden en kreeg onlangs voor het eerst een uitnodiging voor de nationale ploeg van Engeland. Met zijn goede spel heeft de spits bovendien de belangstelling van Chelsea gewekt, zo bericht Metro. De topclub is bereid zijn om in de winter 35 miljoen pond voor hem te betalen. Wordt die transfer werkelijkheid, dan zou dat de duurste uitgaande transfer van Bournemouth ooit worden.

Magallan wéér met Ajax in verband gebracht

Gaat het dan eindelijk echt gebeuren, Lisandro Magallan naar Ajax? Afgelopen zomer én afgelopen winter waren de Amsterdammers al heel dicht bij de transfer van de voormalig jeugdinternational van Argentinië, maar tot twee keer toe kwam de overgang nét niet rond. Driemaal moet scheepsrecht worden in deze transfer. Volgens De Telegraaf moet de verdediger negen miljoen euro kosten en willen de Amsterdammers hem graag aantrekken. In de afgelopen twee transferperiodes lag dat bedrag nog wat lager, maar kwam de overgang, weliswaar op een haar na, uiteindelijk níet rond. Overigens maakt de Argentijn vanavond zijn opwachting in de kraker tegen River Plate, een wedstrijd die in heel de wereld nauwlsttend zal worden gevolgd. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen