Ibrahimovic geeft toe: "Ik mis de tijd bij Ajax wel"

10 november 2018, 10:07

Als jong talent zette Zlatan Ibrahimovic zijn stappen bij Ajax. Weinig mensen konden toen nog vermoeden dat de Zweed zo'n geweldige carrière tegemoet zou gaan. De aanvaller heeft genoten van de periode in Amsterdam, maar had naar eigen zeggen zijn topniveau niet.

De Zweed kwam zeer moeizaam op gang bij Ajax. "Ik had het er in het begin erg moeilijk, maar heb veel geleerd. Ik was voor het eerst alleen, zonder familie. Door de transfersom die voor me betaald was, waren de verwachtingen onrealistisch. Ik geloof dat ik meteen met Van Basten werd vergeleken. De supporters waren veeleisend. Als ik warmliep, werd de naam van Nikos Machlas gescandeerd. Pas in het derde jaar werd ik beter, maar ik ben in Amsterdam nooit in de buurt gekomen van de speler die ik zou worden", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Dat hij maar mondjesmaat schitterde in Amsterdam, had volgens hem ook met hemzelf te maken. "Ik denk dat ik niet volwassen was. Ik gaf niet 100 procent. Dat kleine details het verschil maken, heb ik pas later geleerd. Ik moet zeggen: ik mis die tijd bij Ajax toch wel, hoor. Ik was wild. Wilder dan nu, bedoel ik. In Amsterdam vermaakte ik me wel. Alle ogen waren nog niet op mij gericht. Dat vond ik toen prettig. Het is trouwens de enige club waar ik moeite heb gehad met supporters. Maar als ik later met een andere club in Amsterdam speelde, was de ontvangst altijd geweldig", zegt de speler van LA Galaxy.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen